Deprecated: Required parameter $settings follows optional parameter $form in /customers/d/6/3/dokfilm.no/httpd.www/wp-content/plugins/bb-plugin/classes/class-fl-builder.php on line 2046 Deprecated: Required parameter $data follows optional parameter $parent in /customers/d/6/3/dokfilm.no/httpd.www/wp-content/plugins/bb-plugin/classes/class-fl-builder-model.php on line 1614 Deprecated: Required parameter $settings follows optional parameter $form in /customers/d/6/3/dokfilm.no/httpd.www/wp-content/plugins/bb-plugin/classes/class-fl-builder-ui-settings-forms.php on line 811 Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/d/6/3/dokfilm.no/httpd.www/wp-content/plugins/bb-plugin/modules/menu/menu.php on line 671 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/d/6/3/dokfilm.no/httpd.www/wp-content/plugins/bb-plugin/modules/menu/menu.php on line 671 Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/d/6/3/dokfilm.no/httpd.www/wp-content/plugins/bbpowerpack/modules/pp-advanced-menu/pp-advanced-menu.php on line 1350 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/d/6/3/dokfilm.no/httpd.www/wp-content/plugins/bbpowerpack/modules/pp-advanced-menu/pp-advanced-menu.php on line 1350 Filmer - Den Norske Dokumentarfilmfestivalen

FILMER 2022

Vi er stolte av filmutvalget vi har i år. Det er mange spennende, engasjerende og fine filmer. Etter noen av visningene får vi prate med regissørene bak. Dette står det mer om i programmet.

Det vil bli vist filmer på Rokken og Samfunnshuset. Her er et utvalg av noen av filmene du kan se.

ÅPNINGSFILMEN - SMILE OG VINKE

Vil du være med en tur i fjæra? 

SMILE og VINKE er et filmessay om et fjærelandskap i Vesterålen. Flovann og erindringer blandes sammen i fortellingen om livets sårbarhet og det som blir igjen når noe er borte. 

Kan man si noe om livet ved å portrettere et sted? Kan man forstå mer av seg selv ved å betrakte sine lidenskaper? 

På Nordahlstranda i Bø i Vesterålen kan du vasse i timevis i kjeledress og gummistøvler og finne skatter. Sjømusen er en slik skatt. Den er magisk og hemmelig, tynnere enn et eggeskall og like sårbar som deg og meg. 

En film om hvordan naturen aktiverer våre minner og vår nysgjerrighet. Flo og fjære hele døgnet, hele livet. En langsom pust som aldri slutter. Som om døden ikke fantes. I et univers av sjømus, vinkende engler og skjeletter, trer det fram en fortelling om et liv. 

En vakker, poetisk og tankevekkende film. 

SMILE OG VINKE kan du se på samfunnshuset 18:30, onsdag 20.april.

 

ALT FOR BEFFEN

Linda Holmedal var helt uforberedt da faren bad henne ta vare på ”sjarmtrollet” hans. 

Noen få dager seinere døde han. ”Sjarmtrollet” er en gammel, sliten ferge. Hva gjør hun, når det føles så feil å stå bak rattet hvor hennes far skulle ha stått? Filmskaper Anne Magnussen har fulgt Linda helt fra hun for første gang satte på seg kapteinshatten. Ansiktet hennes viser usikkerhet, men også spenning og håp. Vil hun klare å føre videre farens livsverk?

ALT FOR BEFFEN kan du se på Samfunnshuset, torsdag 21.april, nærmere tidspunkt kommer.

 

Jakten på tonetreet 

Fiolinmakeren Gaspar legger ut på sitt livs eventyr - på jakt etter det perfekte treet for å lage den fullkomne fiolin. Dette er fortellingen om hemmelighetsfull skattejakt i høye alper og minelagte, bosniske skoger, om magisk treverk, mestere, banditter og svindlere - og om ufattelige verdier og fantastisk musikk.

Jakten på tonetreet kan du se på Samfunnshuset, fredag 22.april, 17:15. Etter filmen prater vi med regissør, Hans Lukas Hansen.

 

Kodenavn: Nagasaki

Marius var bare et barn da hans mor forlot ham og reiste tilbake til Japan hvor hun kom fra. Nå, etter 25 år i uvisse, bestemmer han seg for å forsøke finne ut hva som skjedde med henne. Gjennom dette håper han at et stort hull i livet kan helbredes. 

Med på reisen er hans kreative samarbeidspartner og beste venn, Fredrik, som deler Marius sin entusiasme for filmskaping. Det er denne lidenskapen som i «Kodenavn: Nagasaki» blir rammeverket for søket etter moren som forsvant.

Kodenavn: Nagasaki, kan du se på Rokken, lørdag 23.april, 13:00

Nattebarn

Høsten 2017 står Petter på toppen av en bro klar til å avslutte livet, men blir stoppet av politiet i siste liten. For å holde de mørke og vonde tankene på avstand, bestemmer han seg for å lage film sammen med bestekompisen Sverre. 

Petter og Sverre vil møte andre som sliter, og tar med seg kamera ut i Oslos nattetimer. Utstyrt med en god dose naivitet og spontanitet, ender de opp i konfliktfylte og uforutsigbare situasjoner sammen med karakterene som etterhvert blir en del av filmen. Dette setter også i gang en terapeutisk prosess for Petter, og han føler seg etterhvert mindre alene og mer i kontroll over kaoset han har inni seg.

Nattebarn er en ekte, rå og usminket film om å velge livet. 

 

Makta rår

Det er over 20 år siden filmskaper Håvard Bustnes for første gang begynte å tenke på å lage en film om Trond Giske, en av Norges mest lovende unge politikere. Ideen var å filme fram til han kanskje ble statsminister, men han svarte aldri på henvendelsen. 

Trond Giske fortsatte klatringen på den politiske karrierestigen. Alle snakket om hans suksess og store politiske talent, men så begynte det å gå rykter om upassende "damehistorier".Et voldsomt mediepress, varsler, videolekkasjer og påstander om maktkamp leder til at Giske trekker seg som nestleder i AP.  

Hvordan kunne det ha seg at det stadig vekk dukket opp nye historier? Og hvordan kunne historiene fortsatt ignoreres og varslene bagatelliseres? Etter at media publiserte de første anklagene mot Trond Giske om seksuell trakassering i 2017, tok Bustnes kontakt på nytt. Noen måneder senere responderte Giske og var villig til å treffes. Og Bustnes blir med Giske i det han starter sitt politiske comeback, reisende rundt i Trøndelag med en rødmalt campingvogn for å møte støttespillere. 

«Trond Giske – Makta rår» gir et unikt innblikk Norges mest omtalte #metoo-sak. Det er en film om hvordan makt gjør blind, og hvor lett det er for makthavere å bevare konsensus gjennom fortielser og taushet.